Skip to main content
Article Detail

ÎNAPOI LA TOATE SFATURI

Obiceiuri zilnice pentru a menține scăzut nivelul colesterolului

jogging Știați că există câteva lucruri simple pe care le puteți face zilnic pentru a vă îmbunătăți nivelul colesterolului?

Mișcarea și exercițiile fizice, menținerea unei alimentații sănătoase, evitarea substanțelor nocive, cum ar fi tutunul și alcoolul, sunt doar câteva modalități de a rămâne sănătos. Le-am sintetizat pentru dumneavoastră în acest articol.

 

Mâncare sănătoasă

 

Varietatea este esențială

Încercați să includeți cât mai multă varietate în dieta dumneavoastră, concentrându-vă pe fructe și legume (cel puțin cinci porții pe zi), cereale sănătoase, pește gras și carne slabă. Alte alimente pot fi savurate, dar cu moderație. Sarea și zahărul (în special în alimentele procesate) ar trebui să fie ambele limitate.

Grăsimi sănătoase

Grăsimile nesaturate sunt importante pentru ca organismul nostru să funcționeze corect și se găsesc în uleiurile vegetale, ouăle, nucile și semințele. Cu toate acestea, grăsimile saturate, care se găsesc în unt, carne grasă, prăjituri și fast-food, contribuie la niveluri ridicate de colesterol LDL și ar trebui evitate.

Beți mai multă apă

Încercați să beți 1 până la 2 litri (6-8 pahare) de apă sau alte băuturi fără zahăr pe zi. Cel mai bine este să evitați băuturile zaharoase și alcoolul pentru a preveni diverse probleme de sănătate, inclusiv colesterolul ridicat.

Gătiți și mâncați inteligent

Evitați să gătiți prea mult alimentele și folosiți metode cu conținut scăzut de grăsimi, cum ar fi fierberea, grătarul sau gătitul la aburi. Când mâncarea este gata, acordați-vă timp pentru a fi atenți la ceea ce mâncați și la momentul în care vă simțiți sătui.

Renunțarea la fumat

Fumatul este un factor de risc în evenimentele cardiovasculare.  Renunțarea la fumat este una dintre cele mai eficiente măsuri pe care le puteți lua pentru a vă îmbunătăți starea generală de sănătate. Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a renunța la fumat, contactați medicul dumneavoastră pentru a discuta despre un plan de acțiune care să funcționeze pentru dumneavoastră.

Mai multă mișcare

Exercițiile fizice sunt vitale pentru menținerea unei bune calități a vieții și ajută la menținerea unui nivel scăzut al colesterolului. Recomandările indică cel puțin 2,5 ore de exerciții fizice pe săptămână. Acestea pot include mersul pe jos, înotul, mersul cu bicicleta și o serie întreagă de alte activități. Găsiți ceva care vă face plăcere, pentru că astfel veți avea mai multe șanse să continuați să o faceți. Chiar și micile schimbări, cum ar fi să luați scările în loc de lift, contează! 
Exercițiile fizice vă pot ajuta să vă țineți greutatea sub control, să reduceți stresul și să vă simțiți mai bine în general. 

Păstrarea unor obiceiuri sănătoase

Păstrarea obiceiurilor bune pe termen lung este esențială pentru un stil de viață sănătos. Dacă vă străduiți să mențineți un nivel sănătos al colesterolului cu ajutorul schimbărilor în stilul de viață, administrarea de Arterin o dată pe zi poate fi o soluție bună pentru a vă ajuta. Soluția Arterin este formulată cu un ingredient activ natural. Combinați un stil de viață sănătos cu Arterin pentru un control mai eficient al nivelului de colesterol. Aflați mai multe despre Arterin.

 

Featured Product

PRODUSE

Descoperă Arterin® Colesterol

Arterin® Colesterol are o formulă unică testată clinic, cu extracte naturale și antioxidanți2 pentru gestionarea colesterolului.
Toate ingredientele acționează împreună pentru a ajuta la controlul colesterolului și pentru a susține sănătatea vaselor de sânge.

CUMPĂRĂ ACUM AFLĂ MAI MULTE