Skip to main content
Article Detail

ÎNAPOI LA TOATE SFATURI

Ce este colesterolul și de ce ar trebui bine gestionat

Arterin-Cholesterol Este important să ne monitorizăm nivelul colesterolului, dar cât de mult știm cu adevărat ce reprezintă acesta și de ce trebuie prevenit colesterolul ridicat?

Astăzi, tot mai multe persoane din țările dezvoltate au colesterolul ridicat. Potrivit statisticilor europene privind bolile cardiovasculare din 2012, 50% dintre adulți au un nivel de colesterol în sânge mai mare decât se crede că ar fi ideal. În acest articol, veți afla mai multe despre colesterol, cum se măsoară și cum să îl gestionați pentru a vă îmbunătăți sănătatea.

Ce este colesterolul?

Colesterolul este o substanță grasă care se deplasează prin corp în sânge. Este folosit pentru a construi celule sănătoase și pentru a produce vitamina D, unii hormoni și acid biliar (pe care îl folosim pentru a digera grăsimile). Colesterolul este, așadar, vital pentru corpul uman, cu condiția să fie prezent în cantitate mică.

Organismul nostru produce aproximativ 70% din cele 0,5-1 g de colesterol de care avem nevoie zilnic, în principal în ficat. Restul îl absorbim din alimentele pe care le consumăm, în special din grăsimile animale. De aceea, nivelul colesterolului depinde de ceea ce mâncăm și de cantitatea pe care o consumăm. O dietă bogată în grăsimi saturate poate duce la niveluri mai ridicate de colesterol total și, în special, la niveluri mai ridicate de colesterol LDL. 

Există mai multe tipuri diferite de colesterol, care îndeplinesc sarcini diferite și joacă roluri diferite în organism:

  • lipoproteinele cu densitate scăzută (LDL), adesea numite colesterol "rău", transportă colesterolul în organism , determinând acumularea acestuia dacă este prea mult, 
  • lipoproteinele cu densitate mare (HDL), numite colesterol "bun", preiau excesul de colesterol din vasele de sânge și îl readuc la ficat, unde este descompus sau eliminat din organism.

Cum se măsoară colesterolul?

Medicii vă pot măsura colesterolul cu un test de sânge (în unele cazuri, doar cu o picătură de sânge din vârful degetului). Testul va măsura cantitatea totală de colesterol din sângele dumneavoastră, precum și nivelurile specifice de colesterol LDL și HDL. Pentru adulții sănătoși, nivelul colesterolului total ar trebui să fie între 125 și 200 mg/dL, cu HDL peste 40 mg/dL și LDL sub 100 mg/dL. 

Medicul sau asistenta medicală vă va oferi mai multe informații despre cum să interpretați rezultatele și vă va sfătui cu privire la măsurile adecvate pe care trebuie să le luați.

De ce ar trebui să vă controlați nivelul colesterolului?

În timp ce o parte din colesterol este esențială, prea mult colesterol nu este bun pentru noi. Într-adevăr, un nivel ridicat de colesterol este un factor de risc pentru apariția bolilor coronariene. De aceea, este important să acționați pentru a preveni colesterolul ridicat. Prevenirea se poate face prin câteva schimbări în stilul de viață sau prin administrarea unui supliment alimentar. Arterin este o soluție pe bază de ingrediente naturale care îi ajută pe oameni să își gestioneze nivelul colesterolului. Îmbunătățiți-vă sănătatea prin adoptarea formării unor obiceiuri bune și durabile. Aflați cum vă poate ajuta Arterin.

Featured Product

PRODUSE

Descoperă Arterin® Colesterol

Arterin® Colesterol are o formulă unică testată clinic, cu extracte naturale și antioxidanți2 pentru gestionarea colesterolului.
Toate ingredientele acționează împreună pentru a ajuta la controlul colesterolului și pentru a susține sănătatea vaselor de sânge.

CUMPĂRĂ ACUM AFLĂ MAI MULTE