Skip to main content
Article Detail

ÎNAPOI LA TOATE SFATURI

Colesterolul: Care sunt simptomele și factorii de risc?

doctor_checkup Colesterolul este o substanță grasă care se găsește în corpul uman. În timp ce o parte din el este necesar pentru ca organismul nostru să funcționeze corect, prea mult poate avea consecințe asupra sănătății noastre.

Care sunt simptomele colesterolului ridicat?

Problema cu colesterolul ridicat este că acesta nu provoacă niciun simptom fizic. Nu îl putem simți cum se acumulează în corpul nostru și nici nu putem vedea vreunul dintre efectele sale. Acest lucru înseamnă că un test de sânge este singura modalitate de a ști dacă nivelul colesterolului este prea ridicat.Deoarece colesterolul ridicat este un factor de risc pentru apariția bolilor coronariene, analizele de sânge preventive joacă un rol foarte important pentru sănătatea dumneavoastră.

Care sunt factorii de risc ai colesterolului ridicat?

Anumiți factori cresc riscul de a dezvolta un nivel ridicat de colesterol. Acești factori includ:

  • A avea peste 40 de ani
  • Să fii supraponderal
  • Fumatul
  • Faptul de a avea o afecțiune care poate crește nivelul colesterolului (cum ar fi hipercolesterolemia familială)
  • Să aveți antecedente familiale de colesterol ridicat sau probleme cardiace
     

Având alte afecțiuni, cum ar fi diabetul sau tensiunea arterială ridicată.
Dacă aveți oricare dintre acești factori, medicul dumneavoastră de familie vă poate sugera un test de sânge pentru a vă determina nivelul colesterolului. Testul de sânge va măsura colesterolul total, precum și nivelul colesterolului HDL (lipoproteine cu densitate mare, colesterol ca fiind cel "bun")
și LDL (lipoproteine cu densitate scăzută, clasificate ca fiind colesterolul "rău/negativ"), pentru a-i oferi medicului dumneavoastră o imagine clară dacă trebuie sau nu luate măsuri.

Măsuri preventive pentru a ajuta la gestionarea nivelului de colesterol

Deoarece colesterolul ridicat nu are simptome, dar poate cauza probleme grave de sănătate, este bine să luați măsuri preventive pentru a menține nivelul colesterolului la un nivel scăzut. Acestea includ mai multe obiceiuri zilnice legate de alimentație, mișcare etc. 

Arterin conține steroli vegetali și ingrediente naturale care ajută la menținerea sau chiar la reducerea nivelului de colesterol. Aflați cum vă poate ajuta Arterin să vă gestionați colesterolul ridicat.

 

Featured Product

PRODUSE

Descoperă Arterin® Colesterol

Arterin® Colesterol are o formulă unică testată clinic, cu extracte naturale și antioxidanți2 pentru gestionarea colesterolului.
Toate ingredientele acționează împreună pentru a ajuta la controlul colesterolului și pentru a susține sănătatea vaselor de sânge.

CUMPĂRĂ ACUM AFLĂ MAI MULTE