Skip to main content
Article Detail

ÎNAPOI LA TOATE SFATURI

Cum să gestionezi colesterolul

vegetables De la prevenție până la obținerea ajutorului din partea unui profesionist în domeniul sănătății, pot fi adoptate diferite abordări în funcție de cât de mult colesterol se găsește deja în sângele unei persoane.

Când vine vorba de gestionarea nivelului de colesterol, nu există o soluție unică pentru toți. De la prevenție până la obținerea ajutorului din partea unui profesionist în domeniul sănătății, pot fi adoptate diferite abordări în funcție de cantitatea de colesterol care se găsește deja în sângele unei persoane. Citiți mai departe pentru a descoperi cum să gestionați nivelul colesterolului și, prin urmare, cum să vă mențineți sănătatea.

Etapa 0 - Prevenire

Pentru persoanele care nu au un nivel ridicat de colesterol, dar care doresc să evite ca nivelul colesterolului lor să cauzeze probleme în viitor, cheia este menținerea unui stil de viață sănătos. Acest lucru înseamnă adoptarea unei diete echilibrate, cu multe fructe, legume și cereale, precum și cu proteine și grăsimi. De asemenea, practicarea multor exerciții fizice joacă un rol important. Studiile arată că fumatul poate crește colesterolul rău (LDL) și reduce colesterolul bun (HDL). Prin urmare, renunțarea la fumat este un pas important pentru a preveni ca acest lucru să reprezinte o amenințare pentru sănătatea dumneavoastră.

Etapa 1 - Intervenție timpurie

Dacă ați făcut un test de sânge și medicul dumneavoastră v-a spus că aveți colesterolul mai mare decât ar trebui, îngrijirea sănătății dumneavoastră este și mai importantă. Reducerea consumului de alimente grase, în special a grăsimilor saturate, poate ajuta la reducerea colesterolului. În plus, o dietă bogată în omega 3, care se găsește, de exemplu, în peștele gras, este adesea încurajată pentru o bună sănătate a inimii. 

Etapa 2 - Sprijin din partea profesioniștilor din domeniul sănătății

În unele cazuri, un stil de viață sănătos poate să nu fie suficient pentru a vă menține colesterolul în limitele recomandate, în special dacă aveți alți factori de risc. În astfel de situații, medicul dumneavoastră vă poate prescrie medicamente sub formă de hipolipemiante, cel mai adesea statine. S-a dovedit că acestea reduc în mod eficient nivelul colesterolului LDL și al colesterolului total.

Supliment alimentar ca suport suplimentar

De asemenea, poate fi utilă adăugarea unui supliment alimentar pe bază de steroli, cum ar fi Arterin. Deoarece sterolii vegetali blochează absorbția colesterolului în intestin, aceștia reduc cantitatea de colesterol care este transferată în sânge. Atunci când sunt utilizați în sprijinul schimbărilor stilului de viață, s-a dovedit că reduc nivelul colesterolului atunci când sunt administrați într-o doză de 1,5 g - 3 g pe zi. Aflați mai multe despre modul în care Arterin vă poate ajuta în gestionarea nivelului de colesterol.

Featured Product

PRODUSE

Descoperă Arterin® Colesterol

Arterin® Colesterol are o formulă unică testată clinic, cu extracte naturale și antioxidanți2 pentru gestionarea colesterolului.
Toate ingredientele acționează împreună pentru a ajuta la controlul colesterolului și pentru a susține sănătatea vaselor de sânge.

CUMPĂRĂ ACUM AFLĂ MAI MULTE